18 mei 2012: Tewksbury, MA

We staan vandaag om 7:30  AM op. We hebben besloten om deze dag te gebruiken om op ons gemak e.e.a. te gaan doen en pas om 12:00 PM de kamer te verlaten; we hoeven maar 400 meter te rijden om bij ons volgende hotel te komen en misschien kunnen we gelijk inchecken.

Ontbijten doen we vandaag bij MacDonalds omdat we nu eindelijk wel eens die ontbijtburgers ( 2 voor $ 3,47) willen proberen.

IMG_2725 IMG_2723

We nemen er ook een Danish bij, die we delen en 2 medium koffie en dat alles bij elkaar kost slechts $ 7,49 en hoewel wij eigenlijk nooit bij de Mac komen, smaakt dit allemaal prima; zelfs de koffie is goed!

Terug in het hotel ga ik me bezig houden met het bijwerken van het reisverslag, maar ik check ons ook even online in. Printen kan beneden in de hal, maar de computer blijkt niet te beschikken over de mogelijkheid om een pdf-bestand te printen. Bij de receptie zijn ze ongeveer een kwartier bezig en dan heb ik 1 boardingpas en een schermprintje, dus daar word ik niet vrolijk van. Je blijkt echter ook een sms-je te kunnen ontvangen of een emailtje. Door je telefoon met het sms-bericht te laten scannen, kun je boarden.

Al met al moet ik nog mijn uiterste best doen om het verslag voor 12:00 PM klaar te hebben, maar dat lukt uiteindelijk wel.

Als we 400 meter gereden hebben en aangekomen zijn bij ons volgende hotel, de Residence Inn by Mariott, mogen we gelijk inchecken. De geboekte kamer blijkt een geweldig appartement annex suite te zijn, met zowel in de woonkamer, als in de slaapkamer een groot LCD-scherm.

P1040262

IMG_2732 IMG_2727
IMG_2728 IMG_2730

Wij hebben hier zo veel ruimte dat we op ons gemak de koffers opnieuw kunnen inpakken. We hebben in elk geval 14 Kerstmannen voor in de boom, die in elk geval breekbaar zijn.

Als we op Facebook kijken, zien we dat Jacqueline en Peter in Turkije bij een Japanner zitten te eten en dat spreekt ons ook wel aan. In Tewksbury zit een Sushi-restaurant en daar kun je ook een schotel halen en die thuis opeten en dat spreekt ons voor vanavond wel aan.

Nu willen we nog een keertje lekker eten. Op Mainstreet zitten eigenlijk alle restaurants en we besluiten daar dan ook heen te rijden. Het is nog steeds prachtig weer, ongeveer 24 graden Celsius en een strak blauwe hemel.

Alle restaurants waar we naar binnen gaan, stralen werkelijk helemaal niks uit en we hebben de moed al bijna opgegeven. Het is bijna 3:00 PM als we een Italiaans restaurant zien en we besluiten daar te gaan eten; blijkt dat even een schot in de roos te zijn!

P1040251 P1040250

We krijgen als we zitten gelijk een schaaltje met olijfolie en kruiden en vers brood; je zou de schaal er bijna bij opeten zo lekker als dat is. We bestellen een fles Pinot Grigio en kiezen er voor om een selectie van alle appetizer samen te delen.

IMG_2734 IMG_2735

Blijkt een geweldige keuze te zijn geweest. Als hoofdgerecht heeft Marijke gekozen voor de kip en ik voor de garnalen.

IMG_2738 IMG_2739

Het is allemaal even lekker, zonder dat je het gevoel hebt, dat je (eigenlijk) te veel hebt gegeten.

IMG_2745 IMG_2744

We besluiten dan ook om deze voortreffelijke maaltijd af te sluiten met een stukje Limoncello taart en een kopje koffie. Omdat het espressoapparaat kapot is, leg ik de dame die ons bedient uit hoe wij de (gewone) koffie graag zouden willen hebben en zij zegt haar best te gaan doen ons sterke koffie te serveren.

IMG_2746

De koffie is precies goed en we hebben beiden genoten van deze heerlijke, uitgebreide lunch. Het is bijna 4:00 PM als we het restaurant verlaten. Nu nog even op zoek naar de Japanner voor de Sushi, die we vanavond willen eten. Het blijkt dat we voor $ 37,- 32 sushi’s krijgen, met (warme) soep en salade en om het af te sluiten een fortune cookie. Alles wordt vers klaar gemaakt en ik moet dan ook ongeveer 20 minuten wachten voordat het klaar is. De enige niet Japanse die er werkt, vertelt mij dat dit echt de beste sushi is die je je kunt wensen en zij zegt op meerdere plaatsen sushi te hebben gegeten. We zullen het zien.

Op de terugweg naar het hotel, ziet Marijke aan de kant van de weg een goed onderhouden, oudere auto staan. Het blijkt een Buick Roadmaster te zijn; ik schat ergens uit midden jaren 50.

P1040244

P1040246 P1040245

Verderop komen we de plaatselijke brandweerkazerne tegen en de sculptuur die daar staat, spreekt mij bijzonder aan.

P1040249

Het is nog ongeveer 25 mijl rijden naar Boston en het huurcontract voorziet er in dat we de auto (nagenoeg) leeg mogen terug brengen; ik besluit dan ook om slechts 2 Gallon bij te tanken. De brandstof kost hier $ 3,57 per Gallon en dat is de laagste prijs die we deze vakantie zijn tegen gekomen.

Terug in het hotel gaat Marijke aan de slag om de Kerstmannen veilig in te pakken en ik maak haar iPad in orde, zodat ze haar mail kan lezen en kan Facebooken.

Om een uur of 7:00 PM gaan we lekker aan de borrel; de 2 liter fles Wodka die ik ongeveer 4 weken geleden gekocht heb, is nog voor meer dan een kwart gevuld. Marijke heeft nog Merlot en we kijken ondertussen naar een aflevering van Witse via de laptop op het grote LCD-scherm en de Big Bang Theory kijken we vanaf de iPad.

P1040253

Rond 8:30 PM pakken we de sushi erbij; we slaan de soep en de salade over.

P1040256 P1040257

De sushi is inderdaad van bijzonder goede kwaliteit. We besluiten deze culinaire dag met een lekkere kop koffie, terwijl we nogmaals een aflevering van Witse en van de Big Bang Theory kijken.

We gaan uiteindelijk om 11:30 PM slapen.

We hebben vandaag ongeveer 10 mijl gereden.

image

Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op 18 mei 2012: Tewksbury, MA

 1. kuipertjeusa zegt:

  Wat ziet dat er allemaal lekker uit!! Ik zal jullie verslag gaan missen, het was leuk om mee te lezen, alvast een goede reis naar huis.
  groet Ina

 2. Karla zegt:

  Wat een geweldige ervaring om jullie verslagen te lezen! Goede terugreis gewenst.

 3. thuul zegt:

  nogmaals goede reis terug en fijn thuis komen 🙂

 4. Gerard zegt:

  Ik heb genoten van jullie verslagen en foto’s. Wens jullie een goede reis.

 5. Heerlijk relaxte dag, en een prachtig hotel weer via priceline. Wij hebben ook al een paar keer Residence Inn gehad, en dat is altijd lekker veel ruimte !

 6. Reny zegt:

  Dat stukje Limoncello taart zou ik wel willen 🙂 !

  Ik heb genoten van jullie verslagen en foto’s en zag zojuist op Facebook dat jullie al weer op Nederlandse bodem zijn.
  Succes met wakker blijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s