19 mei 2012: Tewksbury, MA – Cambridge, MA – Boston, MA – Reykjavik – Amsterdam Schiphol

Het wordt eentonig, maar ook vandaag staan we om 7:30 uur op. De koffers zijn opnieuw ingedeeld en qua gewicht zal het geen probleem zijn, want we mogen beiden 2 x 23 kilo mee hebben en we hebben samen 3 koffers. De aankopen (14 Kerstmannen, 2 spijkerbroeken, wat shirts en sokken en een paar CD’s) zullen het gewicht niet significant verhoogd hebben.

We ontbijten in de lounge van het hotel en op het geboden buffet valt niets, maar dan ook helemaal niets af te dingen. Dit is verreweg het beste hotel, qua prijs en wat daarvoor geboden wordt. De korting via priceline.com bedroeg maar liefst 50%

P1040264

P1040263 P1040259
P1040260 P1040261

Het plan is om het hotel om 12:00 PM te verlaten en dan naar Cambridge, MA te rijden en naar het Visitors Center te gaan, zodat we kunnen bepalen wat we willen gaan zien.

Onze vlucht vertrekt om 9:30 PM en we moeten ongeveer 3 uur van te voren op Logan Airport zijn. Willen we rustig aan kunnen doen, dan zal de auto tussen 5:30 PM en 6:00 PM moeten worden ingeleverd bij Alamo.

Als het verslag van gisteren klaar is, laden we de koffers in de auto en gaan we op pad, richting Boston.

P1040265

Het is onvoorstelbaar druk en we doen ruim 1 uur over een stukje van ongeveer 3 mijl.

P1040268 P1040269

Het blijkt dat er een of andere activiteit in het park aan het water aan de hand is en dat trekt héél veel mensen op deze prachtige dag.

Als we in Cambridge zijn, moeten we nog even op zoek naar een geschikte parkeergarage; met alle bagage in de auto, wil ik toch wel dat deze veilig staan. We vinden een parkeergarage, waar we voor 3 uur parkeren, $ 19,- mogen afrekenen. Zoals we uit eigen ervaring weten, is het goedkoper om je auto, betaald en goed weg te zetten, dan een boete en sleepkosten te moeten betalen.

Als we buiten komen, zien we gelijk een in de zon gelegen terras en de trouwe lezers weten ondertussen wel waar dat toe leidt. We nemen een biertje en een Turkey Sandwich.

IMG_2758

IMG_2761 IMG_2759

Hierna lopen we wat rond in Cambridge en we zijn op deze mooie dag niet de enige, maar het lukt toch om foto’s te maken, zonder dat er erg veel mensen op staan.

IMG_4963 IMG_4965
IMG_4966 IMG_4970 IMG_4971

Bij Ben & Jerry halen we nog even een ijsje, Marijke de Macademian Nuts en ik de Strawberry Shortcake.

IMG_4974 IMG_2762

Daarna lopen we op ons gemak verder.

IMG_4990

IMG_4973 IMG_4975
IMG_4978 IMG_4988

IMG_4984

Wij hebben deze vakantie erg veel bouwstijlen, gebouwen en woningen gezien, maar het verveelt nog steeds niet.

IMG_4982 IMG_4977 IMG_4996

IMG_4998

Het loopt inmiddels tegen 4:00 PM en we hebben eigenlijk wel trek in een kop koffie, dus gaan we op zoek naar een Starbucks.

IMG_5011

IMG_5014

Terwijl wij langs een bushalte lopen, zien we hoe de chauffeur een dame in een rolstoel de bus uit helpt; dat gebeurt via een hand bediende lift.

IMG_5026

Bij de Starbucks hebben ze helaas geen French Roast, dus besluiten we de koffie voor nu maar over te slaan; het is ondertussen sowieso tijd geworden om de huurauto naar Alamo terug te gaan brengen.

Wij hebben er voor gekozen om de auto met een volle tank mee te nemen, waardoor wij hem met een (nagenoeg) lege tank mogen inleveren en het is een sport geworden om hier optimaal gebruik van te maken.

Ik zoek op TomTom het vooraf geprogrammeerde adres op en dan gaan we richting Alamo.

P1040272

Als we echter ineens richting centrum gaan, kom ik er achter dat ik het verkeerde adres heb ingegeven, terwijl ik nota bene Alamo, Boston heb ingevoerd; als dit hersteld is, gaan we alsnog als een speer richting Logan Airport.

P1040274

De naald van de brandstofmeter staat bijna op nul en het lampje dat aangeeft dat de tank bijna leeg is, brandt al een tijdje, maar we bereiken zonder problemen het verhuur bedrijf.

De auto wordt in enkele minuten gecontroleerd en ik krijg een bonnetje voor de additionele kosten, die bestaan uit de huur van de EZ-pass en de aangeschafte tank brandstof.

IMG_2764

We hebben, ondanks dat we in Boston, Washington en New York, gebruik gemaakt hebben van het openbaar vervoer, toch 3.065 mijl gereden.

We hebben vandaag ongeveer 40 mijl gereden.

image

De bus brengt ons in ongeveer 15 minuten naar het vliegveld, waar wij als allerlaatste uitstappen bij Icelandair.

IMG_2765

Er zit al iemand achter de balie en ik loop er even heen om te vragen hoe laat ik de bagage mag afgeven en krijg te horen dat dit gelijk kan! Het meisje complimenteert mij met mijn snor en vraag waar Marijke is –die zit namelijk verderop op mij te wachten- en als ik haar aanwijs, vraagt ze gelijk wat er is gebeurt met haar arm en vervolgens zwaait ze enthousiast naar Marijke. De koffers wegen respectievelijk 23,0 18,0 en 17,8 kilo en het meisje geeft aan dat ik dat knap heb gedaan!

We drinken onze frisdrank op, terwijl we 2 afleveringen van de Big Bang Theory kijken op de iPad en gaan dan vervolgens naar de veiligheidscontrole, waar we deze keer ook schoenen uit moeten doen en zelfs je sierraden moeten, volgens de aanwezige borden, af, maar dat doen wij dus niet. Ik vergeet mijn telefoon en portemonnee uit mijn broek te halen en moet dat dus alsnog doen.

Als ik dan door ben gelopen (mijn riem had ik nog om, maar dat heeft niemand, ook ik niet, gemerkt), zie ik dat Marijke haar koffertje wordt geopend en wat blijkt: wij hebben voor Vera een snowglobe meegenomen en dat mag dus niet in je handbagage. Ook hebben we de super hete saus die we van Steve hebben meegekregen per ongeluk in de handbagage gestopt. Omdat deze saus bijzonder kostbaar was, vraag ik de beambte of er geen oplossing te bedenken is en hij geeft aan dat het hele koffertje dan in het ruim moet. Omdat we 4 stuks bagage in het ruim mogen meenemen en er maar 3 stuks zijn, levert dit dus geen probleem op. Ik mag via een aparte uitgang terug de hal in, lever het koffertje alsnog af en mag dan via het rijtje van First Class, gelijk weer door de controle.

De gate waar wij zitten biedt niet veel vertier. Ik haal 2 medium koffie met een extra shot espresso en we kijken nog 2 afleveringen van de Big Bang Theory. Marijke controleert op haar iPad nog even haar mail.

IMG_2767 IMG_2766

Om 8:50 PM begint het boarden. Het vliegtuig vertrekt om 9:40 PM, ongeveer 10 minuten later dan gepland.

De vlucht naar Reykjavik duurt 4:54 uur en we komen om 7:15 uur plaatselijke tijd aan in Reykjavik.

P1040275

De rijen die daar staan om een kopje koffie te krijgen, zijn zo lang, dat we dat maar laten voor wat het is. Ik koop nog wel een nieuwe Remmington tondeuse.

P1040276

Het boarden gaat deze keer niet op basis van stoelnummer, maar op volgorde van de rij die er staat en dat betekent dat we vrij snel op onze plaats zitten. Het toestel vertrekt om 8:05 uur plaatselijke tijd richting Amsterdam en om 13:00 uur landen we zonder problemen op Schiphol, waar ik Rene bel, die al weet te vertellen dat de bagage op band 4 kan worden opgehaald.

IMG_2769

Om 13:40 staan we buiten en nadat we bij Vera en Rene nog even een kopje koffie hebben gedronken, gaan we op weg naar huis. Om 16:15 uur zijn we thuis en ondertussen schijnt de zon en is het 23 graden Celsius geworden.

We maken de koffers leeg en om 17:00 uur draait de eerste was en zitten wij aan de Hollandse koffie.

Omdat we bewust niets in huis hebben gehaald, laten we, als afsluiting van een geweldige vakantie, om 20:00 uur 2 kleine pizza’s komen en drinken we een lekker glas wijn.

Nadat we lekker ouderwets gestart zijn met een nieuwe serie, Blue Bloods en koffie hebben gedronken, gaan we om 11:30 uur slapen; wij zijn bijna 36 uur onafgebroken op geweest.

Er komt nog een samenvatting, waarin ik zal proberen een overzicht te geven van de kosten van hotels en van de brandstof.

Alle lezers bedankt voor de leuke en warme reacties op zowel het verslag zelf, als op Facebook en het Alles Amerika forum; dat maakt het telkens meer dan de moeite waard om jullie op de hoogte te houden.

IMG_4993

Marijke en Ruud

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op 19 mei 2012: Tewksbury, MA – Cambridge, MA – Boston, MA – Reykjavik – Amsterdam Schiphol

 1. Het was echt heel fijn om jullie te volgen, een hele boterham elke dag, zo gedetailleerd!
  En die laatste foto van jullie twee vind ik de allermooiste (en dus top als afsluiter!)

 2. Monique zegt:

  Welkomt thuis! Wat een mooie verslagen en wat een mooie foto’s met inderdaad de laatste als slagroom op het toetje! Je kunt zien en lezen hoe jullie van het leven genieten en gelukkig met elkaar zijn! Geweldig!

 3. Paula zegt:

  Welkom thuis, jullie kunnen terugkijken op een geweldige vakantie.
  Gr. Paula

 4. thuul zegt:

  Ruud en Marijke het was een feest, voor jullie deze vakantie en voor ons als meelezers, leuke foto’s kregen we als toetje en zelfs de terugreis weet je nog iets bijzonders van te maken, Chapeau !

 5. Bedankt voor jullie superleuke verslag. Ik heb er van genoten.
  Groetjes,
  Elly

 6. Gerard zegt:

  Beste Marijke en Ruud. Bedankt voor de enthousiaste verhalen en mooie foto’s, Ik heb genoten. Voor nu sterkte om weer op het Hollands spoor te komen.

 7. Welkom thuis! Bedankt voor het meebeleven van jullie reis. Nu lekker nagenieten!

 8. Sonja Voll zegt:

  Hallo Ruud & Marijke,

  Welkom thuis.
  Bedankt voor jullie verslagen. Het was heel leuk om met jullie mee op vakantie te gaan op deze manier. Hopenlijk is de arm van Marijke weer snel in orde.
  Succes met de jetlag.

  Groetjes,
  Sonja

 9. Hans Visser zegt:

  Hoi Ruud en Marijke,

  Mooie reis, mooi verslag, complimenten daarvoor.
  Ik ben ‘ooit’ in de zelfde regio’s en steden geweest, maar ik heb weer genoeg plekjes gezien waar ik graag nog eens naar toe ga. Ik heb wat info gestolen voor (wellicht) onze 2013 vakantie. Ik was nog geen priceline gebruiker, maar dat gaat veranderen. Ach nog 54 dagen en dan ben ik weer in de USA.

 10. cadarora zegt:

  Welkom thuis en bedankt dat we jullie super leuke reis hebben mogen meebeleven. Geweldige foto’s en super leuk om te lezen.

 11. Robert-Jan zegt:

  Was super om jullie te volgen !!! Lekker veel foto’s en mooie uitgebreide verhalen. Succes met de jetlag en op naar de volgende trip ! Enne … heerlijk he, dat priceline 😉 !

 12. Luc Stans zegt:

  Wegens omstandigheden (die jullie wel gelezen hebben via Katrien op het Amerika forum) heb ik jullie na NY niet meer dagelijks kunnen volgen. Maar ik heb nu alles ingehaald en wat een mooie dagen hebben jullie daar weer gehad 🙂 Spijtig dat het weeral voorbij is, maar het zijn toch stuk voor stuk mooie herinneringen. Nu kunnen jullie er goed van nagenieten en starten met het plannen van de volgende trip 😉
  Groetjes, Luc

 13. Jacqueline zegt:

  Hé Ruud en Marijke, jullie zijn alweer even thuis, maar ik had de laatste 2 dagen van jullie verslag nog te gaan. Die heb ik zojuist bijgelezen. Wat een heerlijke reis hebben jullie gemaakt, en ik heb veel bewondering voor Marijke die met haar gebroken elleboog de reis niet heeft afgebroken. Ik heb genoten van de verhalen, en ook weer inspiratie opgedaan. En nu weer op naar de volgende trips!

  Liefs van Jacqueline!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s