Samenvatting en overzicht kosten

Zoals al eerder aangegeven, zou ik nog een overzicht geven van de kosten van onze reis, die ons deze keer voerde naar het Noord-Oosten van de USA en (Franstalig) Canada en die in totaal 31 dagen duurde.

Het zijn de werkelijk gemaakte kosten, maar het is slechts een indicatie voor anderen, omdat het uitgavenpatroon, welke huurauto je neemt en in wat voor hotels je slaapt, wat je uitgeeft aan eten en wat je voor persoonlijk gebruik aanschaft, allemaal keuzes zijn die je zelf kunt beïnvloeden; m.a.w. je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

We hebben deze reis 5 grote steden bezocht, te weten: Boston, Washington DC, New York, Montréal en Quebec City en je merkt dat de kosten daar over het algemeen hoger zijn dan gedurende de rest van onze trip.

IMG_0290 IMG_1346  
  IMG_2933  
IMG_4525 IMG_4704

De eerste 4 nachten hebben wij via Airb&b een kamer geboekt en dat is ons prima bevallen. Verder hebben wij alle hotels geboekt via Priceline.com en de ervaring heeft geleerd, dat hoe vroeger je dit doet, hoe lager de prijzen zijn. De eerste hotels al geboekt in oktober en november 2011 en dat leverde kortingen op van 40-60%; latere boekingen kwamen uit op 30-50%. Aandacht besteden aan hoe je slim en effectief gebruik kunt maken van Priceline (zie o.a. het daarvoor bestemde topic op het AA-forum), levert je gewoonweg geld op. Wij hebben op deze manier ongeveer 50% bespaard op onze hotelkosten.

IMG_2227 P1030789
P1030833 P1040262

De auto was gehuurd bij Alamo, via usareisen.de, waar je de mogelijk hebt om veranderingen aan te brengen als de kosten veranderen en ook dat loont soms de moeite. Voor ons heeft dat deze keer niets opgeleverd, maar wij hadden dan ook een behoorlijk vroegboek korting gekregen.

IMG_2764

Wij hebben in totaal 3.056 mijl gereden en 143 gallon getankt voor gemiddeld $ 3,80 per gallon. Het verbruik bedroeg dus ongeveer 21,37 mijl op een gallon en dat is in het metrische stelsel ongeveer 1 op 9.

IMG_0870

Eten deden we 2 tot 3 keer per dag en dan telkens in een restaurant, soms bij een keten, maar veel vaker gewoon bij een restaurant, dat we tegen kwamen.

IMG_2567 IMG_2459
IMG_2262 IMG_2470

Bij persoonlijke uitgaven zitten in elk geval een aantal spijkerbroeken, riemen, shirts, een lederen portemonnee, 4 cd’s en een iPad 2 inclusief beschermhoes voor zowel de voor- als de achterkant, maar er zijn in totaal ook 14 nieuwe Kerstmannen voor in de Kerstboom gekocht. Wij hebben zeker 4 winkels bezocht die het hele jaar door kerstversiering verkopen.

IMG_2120 IMG_4786
IMG_2571 IMG_2623

Voor € 1,00 kreeg je in het begin van onze vakantie nog $ 1,32 maar aan het einde nog maar $ 1,25.

De kosten, verdeeld naar onderwerp:

Vliegtickets: Amsterdam – Boston, via Reykjavik € 1.034,54
Huurauto: Midsize SUV €    819,93
Parkeren: €    116,90
Tol: €      16,50
Hotels: € 1.754,91
Groupon Tickets: €      66,32
Toegangsbewijzen: €      47,25
Esta €     10,94
Telefoon & Internet:
€     41,30
   
Brandstof: €   544,96    
Eten & Drinken: € 1.772,50
Persoonlijke Uitgaven: €    946,70    
Contant Geld:
€    448,69 
   
Openbaar Vervoer: €      85,20
Totale kosten USA 2012 € 7.706,64     

Wij vonden het erg leuk dat jullie met ons hebben meegereisd en de vele reacties hebben wij erg op prijs gesteld; je maakt een reisverslag natuurlijk in eerste instantie voor jezelf, maar als je anderen er ook een plezier mee kunt doen en mensen zelfs tips kunt geven om van hun vakantie ook een succes te maken, zorgt dat er voor dat het maken van een reisverslag erg dankbaar werk is.

IMG_4993

Marijke & Ruud

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Samenvatting en overzicht kosten

 1. Johan Sijo zegt:

  Zeer gedetailleerd en mooi verslag Ruud.En vooral ook nuttig voor USA en Canadareizigers.
  Deze reis kunnen ze je niet meer afnemen! Groetjes. Johan Sijo

 2. Fiesta zegt:

  Het reisverslag dag per dag lezen was enorm tof, we gaan hier zeker tips uithalen, hebben we trouwens al gedaan :o)
  Op naar de volgende zou ik zeggen ;o)
  Grtjs
  Fiesta68

 3. kuipertjeusa zegt:

  Mooi overzicht, duidelijk en nog even leuk die foto’s 🙂

 4. Het was leuk om jullie verslag elke dag te lezen. Over een week of vier gaan wij ook naar Oost Canada. Ook wij gaan een blog bijhouden, dus als je nog wat napret wilt hebben…..

 5. Mooi overzicht ! En hebben jullie echt 50% ‘bespaard’ op hotels ? Bij ons helpt priceline vooral om tegen vergelijkbare kosten in een luxe hotel te zitten ipv motel 😉 ! Ik zou niet snel zo veel geld uitgeven aan deze wat luxere hotels.

  Met veel plezier weer meegelezen met jullie !

 6. Ramona zegt:

  Ik heb jullie met heel veel plezier gevolgd. Bedankt voor de uitgebreide info.

  Ramona

 7. Jacqueline zegt:

  Leuk, zo’n nabeschouwing met kosten! Jullie uitgaven komen erg overeen met de onze als we naar Amerika gaan. Het was heerlijk om met jullie mee te mogen reizen, en ik heb genoten van alle verhalen en foto’s!

 8. Wat trof jullie het meeste op de route? Deze rond (iets anders) lijkt me wel wat om te doen. Welke steden (naast Boston en Washington zijn absoluut de moeite waard. Welke andere plekken dan wel natuur (Acadia) moeten we niet missen?
  Ik zat vandaag even te zoeken en tickets naar Boston Icelandair zijn niet zo duur. Camper 2.800. Maar goed bij elkaar zou het toch weer tussen € 9 à 10.000 worden dus een pot moet er wel zijn. Misschien dus niet. Wat ik zoek is eerste ideeetjes… (even niet via fb want dat lezen mijn kids ook 😉 en zij hoeven nog niks te weten )
  groet Vivianne

 9. zomer zegt:

  Leuk verslag hoor. Wij gaan in september onze eerste USA trip maken; 31 dagen LV/SF/LA + 1 week Hawai. Voor jullie knap het af te doen met 7000 euro!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s